Fõmenü

Címlap
Bemutatkozás
Földhivatali Osztály
Járási Földhivatali Osztályok
Üvegzseb
Helyi hírek - Földhivatali közlemények
Körzeti Földhivatalok illetékess...
2012. május 16.

A Magyar Állam a földrendezõ és a földkiadó bizottságról szóló 1993. évi II. törvény (Fkbt.) és annak módosításai értelmében átvállalja, a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös földtulajdon rendelkezések költségeit, ha a tulajdonos az önálló ingatlan kialakítása iránti kérelmet legkésõbb 2012. június 1-jéig benyújtja a körzeti földhivatalokhoz. A határidõ elmulasztása jogvesztõ, ezt követõen már csak a Polgári Törvénykönyvrõl szóló 1959.évi IV. törvény alapján lehet a megosztást kérni.

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes szabályairól szóló 63/2005. (IV.8.) Korm. rendelet 1.§. (4) bekezdés a) pontjának rendelkezése szerint a körzeti földhivatalok a teljesítési sorrend vonatkozásában dr. Asztalos Péter miskolci közjegyzõ jelenlétében 2005. június 14. napján lebonyolított sorsolás eredménye szerint jár el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén mégyébe található körzeti földhivatalok illetékességi területéhez tartozó települések teljesítési sorrendjét a 882/2005/K13118 sz. közjegyzõ okirat az alábbiak szerint tartalmazza az alábbi link

 körzeti földhivatalok illetékességi területéhez tartozó települések teljesítési sorrendje

 
< Előző   Következő >

Változásfigyelés

Ki van itt?

Társoldalak

Kormányportál
Agrárminisztérium
Lechner Tudásközpont
NKP Nonprofit Kft
MePAR
GNSSNET

Advertisement


   
AdatvédelemGYIKImpresszumSzerzõi jogKapcsolatTechnikai információk
   
© 2007-2019 AM FTF